En kantor filosoferar


vinterbestyr
oktober 30, 2006, 7:35
Filed under: Okategoriserade

Måndagar är som regel en kantors lediga dag. I alla fall för mig. När min fru på söndagskvällen plockar ihop sina grejjor inför en ny arbetsvecka sitter jag med ett glas vin och njuter av en just avslutad arbetsperiod.

Vad gör han då, kantorn? När alla andra jobbar? Jo, idag har jag gjort saker som man uppenbarligen måste när man bor i ett land där det kommer en vinter.  Jag beslutade mig för att inse faktum och lägga på vinterdäcken. Latheten slog till och jag åkte till min gummivän på gummiverkstan och frågade om han kunde hjälpa mig. Jojo, men inte förrän i morgon. Så i morgon blir det vinter för vår Lola (bilen)

Vedhamstrande är ju också en del av hösten. Jag frågar runt lite om vem man kan få köpa ved av. Jag har lärt mig att här i skaraborg är ved inte bara ved utan det är stora skillnader! Vad ska du ha den till? Uppsågad? Vilken längd? Kluven? Hur torr? Ska du elda den i år? osv. Inte så lätt att vara stadspojk i dessa bygder alla gånger. 

I morgon är det dags att jobba igen. Skönt! Slitigt med lediga dagar!!  🙂

Såklart är det skönt att vara hemma i sverige igen men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar klimatet och livet i Spanien. Det var ju ändå två år sedan jag upplevde svensk höst…..

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: