En kantor filosoferar


Solister!
juni 26, 2007, 6:49
Filed under: Okategoriserade

En av mina absoluta favoritsysselsättningar i mitt jobb är att träffa solister som ska göra musik ihop med mig i olika förättningar. Spelar ingen roll om det är begravning dop eller vigsel. Det mest spännande är att få träffa olika människor med olika bakgrund som ska sjunga eller spela.

Idag har jag träffat en brutta från hemma – Göteborg, närmare bestämt Majorna.

Såklart blev jag lite betuttad i henne och flirtade lite gulligt. Hon var med på det. Dialekten på oss båda legaliserar det hela. Göteborgare förstår varandra. Så är det bara. Sjöng rätt snyggt gjorde hon också.

Sen träffade jag en trumpetare som spelar jättestiligt. Det visste jag eftersom han är härifrån stan. Däremot har jag aldrig kompat honom. Men vi tänkte på precis samma sätt och igentligen behövde vi inte öva ihop. Men våra minuter ihop var ju till för just det. Att känna oss lugna inför lördagens vigsel.

Det är inte alltid så lätt som det var idag. Man kan som Kantor få utmaningar i solister. Sånna som kan jättebra när vi övar men som får så mycket känslor när begravningen verkligen är, så att det knappt funkar.

Man kan få kaxiga typer som räddas av mig när det väl gäller och nervositeten slår till.

Man kan råka ut för sånna som behöver pressen för att göra bra ifrån sig. Man kan tänka under repet att ”hur ska detta funka??” men så när folk lyssnar så blir det perfekt.

Det är alltid lika roligt. Hur bra eller dåliga solisterna än är. Jag vill alltid hjälpa till så att det ska bli så bra som möjligt för dom och att dom ska känna att dom gjorde det bästa dom kunde!

Nu är verkligen säsong för att träffa solister. Välkomna! Jag gläds så!

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: