En kantor filosoferar


tack
juni 3, 2009, 10:10
Filed under: 1

Tack för era tillrop! Det gör gott!

 

Jag var på folkhögskolans vokalensembles sista konsert här i kyrkan ikväll. Så unga dom låter! Såklart dom gör, dom är ju unga. Många av dom tonåringar.

Men en timma av skön acapellakör är som balsam för själen!

Men jag undrar…varför måste det vara så stelt? Och hur får vi bort det???

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Ibland kan det kanske kännas skönt för den som inte är van att ”bjuda på sig själv” att hon/han inte vill stå och svänga på sig inför församlingen. Det kan också vara av respekt för kyrkorummet – men jag håller med Kantorn – som åhörare vill man ha ett engagemang från de som framträder – en balansgång kanske, funderar jag som sjunger i kyrkokör(svänger inte så mycket, men ack så roligt det är) och har sjungit i gospelkör när den fanns(där svängde det mycket…)- var på konfirmation i S:ta Helena K:a i S:de och då sjöng två av konfirmanderna egna valda sånger – typ P3 – låtar man hör om man lyssnar på denna kanal- gör inte jag men maken(väcks av klockradion med detta skval….) De var duktiga men det kändes som om det var Idol – suck och flämt i mikrofonen – kändes inte helt klockrent – Dock…
man måste komma ihåg att vi VILL ha ungdomarna till kyrkan och då är det väl bara att gilla läget – konfirmationerna är helt annorlunda idag – det är nog bra, för återväxten är viktig.

Kommentar av Helena G

Knepiga frågor det där, Helena… Man får ju inte spela över, men som åhörare vill man ju inte titta på en stillbild heller om du förstår vad jag menar. Det visuella är också viktigt på en konsert. Tror vi menar samma sak faktiskt 🙂 Tack för att du läser!

Kommentar av kantorn
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: