Filed under: 1
Ibland inbillar jag mig att jag är rätt bra på att fixa espresso. Tex som för en stund sedan då A ville ha kaffe och jag körde en dubbel till henne. ”Denna var jättegod” sa hon. Och då ska man veta att A är kräsen och kan säga ”vad gjorde du med den? Den smakade sump!”
Så hon är smärtsamt ärlig den tjejen 🙂
Nån gång framöver ska jag nog kosta på mig att gå en kurs i kaffekokande. Lära mig det där finliret. Men det är roligt att testa på egen hand också.
Även om jag är kaffenörd och köper speciella bönor, har egen kvarn och espressomaskin. Dricker capuccino och espresso så är kyrkkaffet nått speciellt. En kopp nybryggt kyrkkaffe! Åh..! Vad är tricket? Kan det vara välsignade bönor tro?? Nån som vet?
(fast när sytanterna har bryggt kaffe ska man passa sig…Det är tunt! Ojojoj)
4 kommentarer so far
Lämna en kommentar
Du har väl sett:
Jag funderar allvarligt talat på att gå en Baristakurs. Hänger du på? Finns i 031.
Kommentar av Trumpetrille december 20, 2008 @ 10:51Ja kyrkkaffet hos oss blir också så där..tokgott!
Kommentar av annso december 21, 2008 @ 9:45Men jag blir nog inte så förvånad av det 😀
Problemet med det svaga kaffet tror jag många gånger beror på att det är en snål person som monterat upp hurmangör-lappen. Gör en ny instruktion med MERA kaffepulver så löser sig detta. 🙂
Kommentar av Karin december 21, 2008 @ 3:45Jamen, en påse i en kanna…hur kan man misslyckas? Och manualen om man vill göra en 1/4 eller 3/4 kanna är okej. Faktiskt! jag har provat
Kommentar av kantorn december 22, 2008 @ 1:18